Groen herstel, duurzaam uit de crisis

Groen herstelGroen herstel staat voor duurzaam de crisis uit. Veel ondernemers schuiven verduurzamen voor zich uit, omdat zij eerst de crisis willen overwinnen. Dat is een paradox. Niet-duurzaam ondernemen en de huidige crisis hebben alles met elkaar te maken. Verduurzamen en uit de crisis komen en blijven ook.

Door nu eerst uit de crisis proberen te komen op de oude manier, bijt je jezelf in de staart. Van verduurzamen gaat het niet komen en de volgende crisis wordt ermee gecreëerd. Daar help je jezelf niet mee.

Verduurzamen is een voorwaarde voor herstel en het voorkomen van een nieuwe crisis… Wat kies jij?

 

De kip en het ei

Ik hoor het vaak: “Duurzaam ondernemen? Misschien later, ik kan nu niet verduurzamen, ik moet eerst herstellen van de crisis…” . Heb je er weleens bij stilgestaan dat je in de crisis zit omdat je niet-duurzaam onderneemt?

Herken je:

  • lage marges;
  • focus op korte termijn resultaten;
  • een continue druk op omzet en groei;
  • shortcuts nemen om te kunnen leveren; en
  • uiteindelijk geen vet op de botten?

Dit is niet-duurzaam ondernemen en de reden dat je bij de eerste tegenwind in de crisis zit. Bovendien is het onder deze voorwaarden bijna onmogelijk om verantwoordelijk (voor mens en milieu) te ondernemen. Hard werken en toch ben je (weer) in de problemen beland en duurzaamheid is ver weg. Herstellen onder deze voorwaarden wordt lastig. You are in a race to the bottom.

 

Groen herstel

De oplossing hiervoor is om je onderneming veerkrachtiger te maken. Hier kan een duurzaam business model bij helpen. In een duurzame onderneming is de aandacht voor people, planet en profit in balans. Dit kenmerkt zich door verantwoord beleid, gezonde financiële resultaten en een lange termijn oriëntatie. Hierdoor wordt de onderneming sterker en minder gevoelig voor economische schommelingen. Dat is toch wat je wilt.

Een groen herstel helpt ondernemingen de overstap te maken van een onrendabele en crisisgevoelige onderneming naar een duurzame en veerkrachtige onderneming. Lees meer over de duurzame en veerkrachtige onderneming in: "Resilient company goals".

Dus, wil je uit de crisis met een duurzame onderneming? Kies dan voor een groen herstel. In het Engels heet groen herstel 'green recovery'. Deze term wordt ook vaak gebruikt. In het artikel "Wat is green recovery?" wordt dieper ingegaan op de achtergrond en de betekenis van groen herstel.

 

Green recovery deal

Met Circular Company Makers bieden wij een green recovery deal aan. Dit houdt in dat wij jou op no cure no pay basis helpen bij een groen herstel. Voor een structurele en doelgerichte aanpak kan je misschien wel wat hulp gebruiken en die willen wij jou bieden. Meer weten? Ga naar dan naar green recovery voor ondernemingen:

Geplaatst in Circulair ondernemen, Circulaire economie, Veranderen en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *