WAT KIES JIJ NA DE CORONACRISIS?

Ga jij voor blauw en groen?

green recoveryHeb jij ook zo genoten van die uitzonderlijk blauwe luchten het afgelopen voorjaar? De Corona maatregelen hadden als bijeffect een verlaagde hoeveelheid luchtvervuiling. Dit werd veroorzaakt door een sterke vermindering van bijvoorbeeld wegverkeer, vliegverkeer en industriële activiteiten. Daardoor is er tijdelijk minder uitstoot van schadelijke stoffen, zoals CO2 en stikstofdioxide geweest. Dat zorgde voor die mooie blauwe luchten.

Dit heeft veel mensen aan het denken gezet: "Is de impact van ons handelen echt zo groot?" Misschien heb jij je dit ook afgevraagd. En hoe ga jij nu verder, nu de economie langzaam weer overeind krabbelt? Wil jij terug naar de oude situatie, of kies jij voor een alternatief pad?

Dat alternatief zou een 'green recovery' kunnen zijn. Green recovery betekent dat wij de economische crisis als gevolg van de Coronapandemie groen, lees duurzaam, gaan herstellen. Green recovery = groen herstel. Dat betekent niet terug naar het ondernemen van voor de crisis, maar naar een duurzame manier van ondernemen. Wil jij jouw onderneming ook duurzaam uit de crisis brengen?  Dat kan!

 

"Kies je voor blauwe luchten, dan kies je voor een groen herstel"

 

WIJ WILLEN HELPEN

bij jouw green recovery

No Cure No Pay

Wij willen jouw onderneming helpen bij het realiseren van de green recovery, omdat nu overgaan op duurzaam ondernemen een aantal voordelen biedt. Je:

 • maakt gebruik van het momentum (er is steun vanuit de politiek en de maatschappij);
 • kan profiteren van het koploper zijn (first mover advantage);
 • profiteert van kostenvoordelen, meer opbrengsten, nieuwe business modellen, een goed imago en continuïteit;
 • voorkomt dat je nog een keer moet veranderen (het is effectief en efficiënt);
 • maakt je onderneming veerkrachtig (dit wordt ook wel de resilient genoemd).

Daarom bieden wij aan om jouw onderneming te helpen met duurzaam ondernemen. Wij richten ons in het bijzonder op MKB-ondernemingen. Kansen liggen er in ieder geval in mode/ textiel, bouw, hout, metaal, automotive, papier, plastic/ kunststoffen, verpakkingsmateriaal, logistiek en voedsel. Denk aan productiebedrijven/ maakindustrie, transport/logistiek en mobiliteit.

Wij helpen op no cure no pay basis. Wij snappen dat het op dit moment niet makkelijk is om middelen vrij te maken. Ook al is het voor een duurzame en winstgevende toekomst. Dus, wil jij jouw onderneming:

 1. uit de crisis halen; en
 2. verduurzamen;

neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek (zie knop beneden) of lees eerste verder over onze aanpak.

 

"NO CURE NO PAY"

 

HOE PAKKEN WIJ DIT AAN?

Samen werken aan winstgevend een duurzaam ondernemen

Onze aanpak kent zeven stappen:

 1. Intake
 2. Quick scan
 3. Bevindingen rapporteren
 4. Interventies ontwikkelen
 5. Implementatie
 6. Opvolgen resultaten
 7. Resultaten vieren

Het lijken veel stappen, maar wij kunnen er samen snel doorheen. Omdat wij dit met elkaar gaan doen, is het belangrijk om een goede klik te hebben. De intake is daarom een belangrijk onderdeel van de aanpak. Hier zetten wij de basis neer. Als die er is, kunnen wij snel aan de slag. Afhankelijk van de grootte van de onderneming kunnen wij na twee tot vier weken de eerste interventies doen.

De sleutel van het succes zit in doen (start up, klein beginnen), opvolgen (follow up, er boven op zitten) en  doorzetten (follow through, afmaken waar je aan begint en de volgende cyclus opstarten - doen...). Stap voor stap blijven bouwen. Dat is waar wij voor staan.
 

WIL JIJ EEN GREEN RECOVERY?

Mail of bel ons dan

Ben jij geïnteresseerd in een green recovery? Of heb je vragen over een green recovery? Mail ons dan op info@circularcompanymakers.nl, klik op onderstaande knop, of bel (06 - 246 27 911). Wij kunnen op korte termijn een afspraak maken.

"Een green recovery is dé oplossing om uit de crisis te komen met een duurzame onderneming"