PROFIEL ROEL REMKES

Samenwerken aan de onderneming voor de toekomst

Profiel Roel Remkes

Hi, welkom op het profiel van Roel Remkes, de founder van Circular Company Makers. Ik ben beschikbaar om ondernemingen te helpen om resultaten te boeken en de continuïteit voor de toekomst te borgen. Dat doe ik voor de korte/ middellange termijn en de lange termijn. Doing good by doing business.

"Het is mijn missie om een zichtbare bijdrage te leveren aan ondernemingen en de maatschappij."

Dit doe ik door te veranderen om te verbeteren. Ik heb een scherp oog voor details, maak lastige onderwerpen bespreekbaar en ik zoek naar oplossingen.

 

In mijn werk word ik gedreven door:

  • het goede te willen doen (ik ben bewust en verantwoordelijk);
  • mijn werk goed uit te willen voeren (ik werk netjes en nauwkeurig);
  • het willen boeken van resultaten (ik streef naar impact en winst).

Ik werk hard aan resultaten en probeer dat met weinig middelen te realiseren. Ik zie afwijkingen en verbanden en werk daardoor precies en aan de juiste zaken.

 

Bijdragen aan ondernemingen met duurzaam en circulair

Mijn primaire focus ligt op ondernemingen. Ik wil een bijdrage leveren aan het beter laten functioneren van ondernemingen. Dit kan ik doen d.m.v.:

  • het optimaliseren van processen;
  • het verbeteren van prestaties;
  • het sturen op resultaat;
  • het analyseren en oplossen van problemen; en
  • het verduurzamen en circulair maken van ondernemingen.

Een belangrijke vraag waar ik mij op richt is: "Hoe kan een onderneming zijn bedrijfsvoering inrichten voor een succesvolle en duurzame toekomst?"

Daarvoor kijk ik vanuit een lange termijn perspectief naar resultaat. Ook kijk ik naar de interactie tussen ondernemingen en de wereld waar zij in bestaan (holisme). In deze verbinding zoek ik naar oplossingen.

 

Sectorkennis

Al op jonge leeftijd ben ik werkzaam geweest in bedrijven en heb ik kennis genomen van werkprocessen en arbeidscultuur. Zo heb ik voor een tuinbouwveiling gewerkt, in een deurenfabriek en op de polisafdeling van een verzekeringsmaatschappij.

Na mijn afstuderen heb ik in de IT voor een bank gewerkt en ben ik service en delivery manager geweest van IT-diensten bij twee grote IT-consultancy bedrijven. Daar en daarna als zelfstandig ondernemer, heb ik voor uiteenlopende bedrijven en sectoren gewerkt. Waaronder, banken, verzekeraars, een bierbrouwer, overheden, uitvoeringsorganen, energiemaatschappijen en in de automotive.

Al deze sectorkennis en werkervaring op verschillende niveaus neem ik mee om ondernemingen te helpen. Ik geloof in kruisbestuiving.

 

Vaardigheden en kwaliteiten

De vaardigheden/ kwaliteiten die ik in mijn werk gebruik vat ik samen in de 5 V’s: Verkennen, Vereenvoudigen, Verbinden, Vertalen, Vervullen:

Kwaliteiten en vaardigheden Roel Remkes

 

Verbinden op LinkedIn

Graag verbind ik met mensen om een netwerk op te bouwen om samen te werken aan succesvolle en duurzame ondernemingen voor de toekomst. Stuur vooral een LinkedIn invite om kennis te maken en samen aan de slag te gaan.

Meer informatie over mijn ambitie kan je hier vinden.

WIJ KUNNEN HELPEN

Winstgevend en duurzaam ondernemen en circulaire oplossingen

CIRCULAR COMPANY MAKERS

Circular Company Makers helpt ondernemingen om winstgevend en duurzaam ondernemen mogelijk te maken. Wij gebruiken circulair als drijfveer om dit te bereiken.

Analyse | Advies | Projecten.

Lees meer

CIRCULAR COMPANY LAB

Circular Company Lab helpt ondernemingen met het ontwikkelen van praktische oplossingen voor problemen die om een circulaire of duurzame insteek vragen.

Onderzoek | Innovatie | Start ups.

Lees meer