AMBITIE VAN DE FOUNDER

Winstgevend en duurzaam ondernemen mogelijk maken

Hi, Ik ben Roel Remkes, de founder van Circular Company Makers. Het is al sinds 1998 mijn ambitie om "winstgevend en duurzaam ondernemen mogelijk te maken".

Via de vakken ethiek, ondernemingsethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen ben ik geïnteresseerd geraakt in duurzaamheid. Ik ben afgestudeerd op het meten van de mate van duurzaamheid van ondernemingen. Ondernemen en duurzaamheid zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Na mijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit ben ik gaan werken als Service en Delivery Manager van IT-diensten en als verander manager. Lees hier mijn profiel.

 

"Het is mijn missie om een zichtbare bijdrage te leveren aan de maatschappij"

 

Andere tijden, nieuwe ambitie

Ambitie

In 1998 was duurzaamheid geen onderwerp dat leefde. Daarom ben ik gaan werken in de IT. Inmiddels zijn wij ruim twintig jaar verder en is er veel veranderd in de wereld. Duurzaamheid is een thema geworden dat op alle niveaus in de politiek, de maatschappij, de economie en binnen ondernemingen besproken wordt.

Voor mij is dat de reden geweest om de draad weer op te pakken en verder te gaan met mijn ambitie om winstgevend en duurzaam ondernemen mogelijk te maken. Immers, je moet het ijzer smeden als het heet is.

 

Circular Company Makers

Ambitie Circular Company MakersCircular Company Makers is opgericht nadat ik een masterclass circulaire economie heb gevolgd. Deze werd georganiseerd door de Universiteit en de Gemeente Leiden.

Het gedachtegoed van de circulaire economie was voor mij het ontbrekende puzzelstukje om winst en duurzaamheid voor ondernemingen tegelijkertijd mogelijk te maken. Circulariteit is namelijk de drijvende kracht achter winst en duurzaamheid. Daarom is dat het moto van Circular Company Makers geworden.

Het logo (zie afbeelding hiernaast) is een eilandje in de stille oceaan. Het staat symbool voor de kwetsbaarheid van de natuur en de impact die de mens heeft op ecologische systemen. Het logo is gebaseerd op het eiland Sisia (Tonga) en de 9R-strategieën van circulair ondernemen. Iedere laag in het logo staat voor één van de R'en. Lees hier meer over het verhaal achter Sisia en Circular Company Makers.

 

Ons motto: Doing Good by Doing Business

 

"Wat is jouw ambitie? En, hoe ga je die realiseren?"

 

Wat kan ik voor je doen?

Ik ben beschikbaar als:

  • consultant (met analyse, advies en projecten);
  • interim (manager / coördinator duurzaam / circulair);
  • verander consultant / manager (prestaties verbeteren m.b.v. circulair); en
  • innovator / probleemoplosser (voor specifieke vraagstukken, problemen en uitdagingen en het bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van duurzame en/of circulaire oplossingen)

Neem gerust contact op om verder te praten.

 

Aanpak(ken)

Start up follow up follow throughDe circulaire economie is een mind set en vraagt om een speciale mentaliteit: de 'can-do-mentaliteit' .

Het heeft geen zin om bij de pakken neer te zitten. Door nu te handelen is het mogelijk om zowel bij te dragen aan een schone en leefbare wereld (duurzaamheid) als aan een stabiele economie (winst). En daar is kennis voor nodig over de circulaire economie, ondernemingen, duurzaamheid en veranderen. Wij brengen die mee.

Daarnaast brengen wij de can-do-mentaliteit mee. Dat uit zich in de wil en het vermogen om te kunnen veranderen. Wij geloven dat het mogelijk is om duurzaam en winstgevend te ondernemen door circulair te zijn en dat willen wij laten zien.

Hiervoor maken wij gebruik van het principe: Start up - Follow up - Follow through.

Het is de manier waarop wij werken. Wij beginnen ergens aan door een kleine eerste stap te zetten. Vervolgens maken wij een actieplan dat wij opvolgen (met een opvolgsysteem). Ten slotte gaan wij door totdat wij af hebben, waar wij aan zijn begonnen. repeat, repeat, repeat....

Succes is onvermijdelijk, omdat wij eraan werken.

 

Ambitie van de founder