Eerste VPRO Tegenlicht Meet Up in Leiden

Eerste VPRO Tegenlicht Meet Up in LeidenKom naar de eerste VPRO Tegenlicht Meet Up in Leiden.

Bouwen met hout levert meer bos op. -  Wist u dat 38% van de Nederlandse bossen van oorsprong productiebossen zijn? Deze bossen hebben weinig waarde als het gaat om natuur of recreatie. De bossen zijn monotoon en saai. Door hier selectief in te kappen en direct bij te planten, ontstaan rijkere bossen en hout om huizen van te bouwen.

Meepraten?

Wat: de eerste Tegenlicht Meet Up in Leiden over 'Houtbouwers'
Waar: PLNT Lange gracht 70 Leiden
Wanneer: Donderdag 24 oktober 2019
Tijd: 20u – 22u (Om 19u start de Tegenlicht uitzending)
Prijs: gratis
Aanmelden: graag, klik hier

 

Tegenlicht aflevering Houtbouwers

Wat een mooie aflevering van Tegenlicht afgelopen zondag over Houtbouwers. Niet gezien? Terugkijken is de moeite waard en kan via de site van Tegenlicht. De mind set van de houtbouwers is boeiend en verfrissend. Kan bouwen met hout het CO2-probleem en de stikstofcrisis oplossen?

Kijk hier de aflevering

 

 

De eerste VPRO Tegenlicht Meet Up in Leiden

Je kan ook naar de eerste Tegenlicht Meet Up in Leiden komen. Om 19u laten wij de uitzending helemaal zien, om 20u start de meet up.

Voor de Meet Up is een gevarieerd panel samengesteld met mensen die vanuit verschillende perspectieven naar bouwen kijken. Ook hebben wij fragmenten uit de Tegenlicht aflevering gekregen om te gebruiken voor het gesprek. Dat wordt in goede banen geleid door een moderator (Leon de Laat).

Het panel bestaat uit:

  • Christoffel Klap (directeur woningbouwvereniging Ons Doel)
  • Gebke van Gaal (raadslid GroenLinks Leiden)
  • Hilde Blank (stadsbouwmeester Leiden)
  • Ronald Knappers (architect VVKH)
  • Yvonne van der Hulst (directeur Van der hulst bouwbedrijf)

 

Kappen leidt tot nieuwe bossen

Een van de verfrissende ideeën in de uitzending gaat over het kappen van bomen dat leidt tot meer bossen. Dat klinkt als een paradox en is het niet.

Door de bossen te gebruiken waarvoor ze zijn gemaakt, voor hout productie, ontstaat een kans om de bossen te verrijken voor de natuur en recreatie. Dit kan door jaarlijks bomen te kappen en daar nieuwe en andere bomen voor terug te planten. De gekapte bomen kunnen worden gebruikt voor de bouw van huizen. Ieder uur groeit er in Nederland 2 en een half huis aan hout. In totaal is dat 22.000 woningen per jaar. Dat is alleen in de 38% bestaande en beschikbare Nederlandse productiebossen.

Ofwel, bomen planten. Zo zit de uitzending vol met prikkelende ideeën waar het interessant is om over na te praten. Dat kan dus tijdens Meet Up.

Meepraten over bouwen met hout? Kom naar de eerste Tegenlicht Meet Up in Leiden. Toegang is gratis, aanmelden graag via deze link https://bit.ly/32uaRXS

#duurzaamheid #circulaireeconomie #bouwen

WIJ KUNNEN HELPEN

Winstgevend en duurzaam ondernemen en circulaire oplossingen

CIRCULAR COMPANY MAKERS

Circular Company Makers helpt ondernemingen om winstgevend en duurzaam ondernemen mogelijk te maken. Wij gebruiken circulair als drijfveer om dit te bereiken.

Analyse | Advies | Projecten.

Lees meer

CIRCULAR COMPANY LAB

Circular Company Lab helpt ondernemingen met het ontwikkelen van praktische oplossingen voor problemen die om een circulaire of duurzame insteek vragen.

Onderzoek | Innovatie | Start ups.

Lees meer

Geplaatst in Circulaire economie, Duurzaamheid, Social en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *