WAT WIJ DOEN

Wij denken met je mee, experimenteren en voeren uit

INNOVATIE

Heb jij een uitdaging, een probleem, of een vraagstuk, waar je een circulaire of duurzame oplossing voor zoekt?

Wij kunnen helpen met innovaties. Wij ontwikkelen praktische en circulaire oplossingen voor concrete problemen.

ONDERZOEK

Wil je inzicht krijgen in waardeloze productstromen, of heb je een oplos-sing en wil je die eerst toetsen?

Wij kunnen helpen met onderzoek. Dat geeft richting aan de juiste oplossing en draagt bij aan een positief resultaat.

START UPS

Heb je een idee, of ben je op zoek naar een idee om in te investeren of als co-founder in te stappen?

Wij werken aan het opzetten en succesvol maken van ideeën die een bijdrage leveren aan de circulaire economie.

 

"Breng jouw uitdaging naar ons,
wanneer een gewone oplossing niet goed genoeg is"

 

WAARDEVERLIES?
  • Verlies jij waarde in de productenstroom?
  • Weet je niet precies waar het waardeverlies plaatsvindt?
  • Ben je op zoek naar een oplossing?
WAARDEBEHOUD!

Met deze (en andere) vragen over het waardebehoud van producten kunnen wij helpen. In het Lab gaan wij op zoek naar praktische oplossingen voor concrete vraagstukken.

WAAR WIJ BIJ HELPEN

Van Waardeloos naar Waardevol

LINEAIR SYSTEEM

Herken je het lineaire systeem? Je koopt een product om waarde toe te voegen in het proces. Er komt een waarde stroom op gang. Er is een moment dat het product geen waarde meer toevoegt en niet meer wordt gebruikt. Er ontstaat een afvalstroom (soms blijft een waardeloos product nog lang ergens liggen). Uiteindelijk wordt een product weggegooid. De meeste producten eindigen op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven. Weg grondstof, weg waarde en hallo milieuvervuiling en hallo CO2- en stikstofuitstoot.

 

VAN WAARDELOOS

Lineair systeem - Circular Company Lab

CIRCULAIR SYSTEEM

Dat gaat anders in het circulaire systeem. Het circulaire systeem probeert het ontstaan van afvalstromen zolang mogelijk uit te stellen en de negatieve milieu-effecten te voorkomen. Wij zien een afvalstroom als een stroom van waarde. Zo biedt een afvalstroom kansen om opnieuw producten te maken. Deze waarde proberen wij met het Lab te realiseren. Dat kan binnen de eigen onderneming en ook door de 'afvalstroom' naar ons te verleggen. In beide gevallen gaan wij opzoek naar de waarde die erin zit.

 

NAAR WAARDEVOL

Circulair systeem - Circular Company Lab

 

 

"Close the Gap of Value Loss"

 

WAAROM WIJ DOEN

Omdat wij kunnen en willen helpen

DE CIRCULAIRE ECONOMIE BEKEND MAKEN

De circulaire economie is nieuw, onbekend en mist voldoende succesvolle praktijkvoorbeelden. Tegelijkertijd is de circulaire economie de toekomst en biedt het kansen voor ondernemingen.

Wij hebben als doel om de circulaire economie bekend en bemind te maken onder een breder publiek. Dit doen wij door kennis te ontwikkelen en te delen over de werking van de circulaire economie en door bruikbare toepassingen te ontwikkelen om te laten zien dat circulair ondernemen mogelijk en rendabel is.

DOOR ONDERNEMINGEN HEEN DENKEN

De circulaire economie heeft kennis en innovaties nodig om problemen op te lossen en nieuwe behoeftes in te vullen. Ondernemingen missen vaak tijd en geld om onderzoek te doen en ideeën te realiseren. Wij maken tijd en zoeken financiers.

Wij denken dwars door ondernemingen heen om vernieuwing en verandering te kunnen brengen. Een verse blik van buiten naar binnen geeft nieuwe inzichten en kansen voor onderzoek, innovatie en start ups.

 

PROJECTEN DIE LOPEN

Wij zijn alvast begonnen, doet u mee?

INNOVATIE

Ontwikkeling van een afvalcontainer voor de bouw met gescheiden compartimenten voor puin, hout, glas, plastic, metaal en koper.

Project is in de idee fase. Partijen die geïnteresseerd zijn in zo'n container en financiers voor de ontwikkeling zijn welkom.

Opzetten van een best practices library voor het verzamelen en ter beschikking stellen van werkende methoden en technieken voor circulair ondernemen.

Project is in de idee fase. Partijen die willen bijdragen met best practises en (crowd) funding zijn welkom.

ONDERZOEK

Wij willen de relatie, tussen circulair als drijfveer en duurzaamheid en winstgevendheid als resultaat, onderbouwen met cijfers. Hiervoor willen wij onderzoek doen naar ondernemingen die gebruik maken van circulariteit en de impact die dat heeft op duurzaamheid en winstgevendheid.

Project is opgestart. Er wordt gezocht naar (crowd) funding en partijen die het interessant vinden om deel te nemen.

START UPS

Online Advies Platform waar de vraag en aanbod van gespecialiseerd advies samenkomt en het advies online wordt gegeven en ontvangen. Hiermee wordt de markt voor advies transparant en wordt de uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof teruggedrongen door het voorkomen van reizen.

Deze start up is op zoek naar een co-founder en één of meer angel investors. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op.

INTERESSE OF INFORMATIE?

Neem contact op voor een afspraak

Heeft u behoefte aan kennis of een uitdaging waar innovatie voor nodig is? Wilt u bijdragen aan een van de voorgestelde onderzoeken, innovaties of start ups? Neem dan contact op en vul onderstaand contactformulier in. Wie weet bouwen wij binnenkort samen aan uw circulaire onderneming.

 
 
 
 
 
 
 
Circular Company Lab