Groen is 100% business

Groen is 100% businessGroen is 100% business - Op het moment ben ik beschikbaar voor opdrachten. Daarom voer ik regelmatig gesprekken, bezoek ik netwerk-events en ga ik naar conferenties. Dat zijn goede plekken om mensen te ontmoeten, kennis te delen en contacten op te doen. Waar ik tegenaan loop is dat ik in het hokje 'groen' en 'is niet business' wordt geplaatst. Dat is gek, toch?

 

In netwerkgesprekken wordt bijna altijd gevraagd: wat doe jij? Dat vind ik best een lastige vraag. Het antwoord wordt een mini pitch voor iemand waar ik meestal niet van weet wat zijn/haar interesse, behoefte of vraag is. Dat maakt het voor mij lastig om te vertellen wat ik doe.

Wat zeg ik dan? Ik ben consultant en los uitdagingen (problemen/ vraagstukken) op in ondernemingen. Ik analyseer, geef advies, lever projecten, bedenk en implementeer concepten en oplossingen. Dat doe ik voor businessvraagstukken met als doel om een bijdrage te leveren aan een duurzame, circulaire en winstgevende onderneming.

Duurzaam, circulair en winst in één zin? Vaak haken mensen dan af. Sommigen zijn enthousiast. Goed dat jij je inzet voor het milieu...

Vervolgens beland ik in het hokje ‘groen’ wat gelijk staat aan is niet business.

 

Groen is 100% business

Hmmm, ik ben 100% business en heb Bedrijfskunde gestudeerd. Daarna bij Nederlandse, Engelse en Amerikaanse bedrijven gewerkt. Daar heb ik geleerd om geld te verdienen. Alleen geloof ik dat geld verdienen, duurzaamheid en circulair, puzzelstukjes zijn van dezelfde puzzel. Het milieu is geen ‘groen’ thema, het is 100% business.

Wat ik zoek? Ik ben op zoek naar ondernemingen met een beetje lef en ambitie, die vraagstukken hebben en oplossingen zoeken die duurzaam, circulair en winstgevend zijn. Ken of ben jij zo'n onderneming? Neem dan contact op.

 

Lees meer over het opzetten van een duurzame onderneming in: "Resilient Company Goals"

 

Gelijk aan de slag gaan?

Gelijk aan de slag gaan kan ook. Wij hebben een aantal diensten waarmee je direct kan beginnen:

  1. Zoek je een starpunt? Bekijk dan de mogelijkheid voor een (in-house) workshop
  2. Wil je in de vorm van 'een game' zelf in je onderneming de circulaire kansen onderzoeken? De dan mee met de Circular Company Challenge
Geplaatst in Business, Circulair ondernemen en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *