Best Practice Library voor circulair ondernemen

Best PracticeStarten met circulair en duurzaam ondernemen en weet je niet hoe of waar te beginnen? Dat komt vaker voor. De Best Practice Library voor Circulair en Duurzaam Ondernemen kan helpen

Hoe zou het zijn om een plek te kennen waar je voorbeelden, Best Practices, kan vinden over circulair en duurzaam ondernemen? Deze plek, een Best Practice Library voor Circulair en Duurzaam Ondernemen, is in de maak.

 

Althans, dit is een aanzet om tot zo’n plek te komen. Er is wel hulp nodig om het te realiseren. Interesse in een Best Practices Library voor Circulair en Duurzaam Ondernemen? Lees dan verder.

 

De circulaire economie krijgt vorm

Goed nieuws, de circulaire economie krijgt vorm. Steeds meer ondernemingen gaan zuiniger om met grondstoffen en proberen om producten zo lang mogelijk een zo hoog mogelijke waarde te laten behouden en de gebruiksketens te sluiten. Circulair en duurzaam ondernemen worden langzaam maar zeker mainstream.

Ja, goed nieuws en tegelijkertijd zijn wij er nog niet. Er is een groep koplopers actief in de circulaire economie die daar successen mee boekt en er is een nog grotere groep die er nog onbekend mee is of zoekende is. Wat is circulair en duurzaam ondernemen, waarom is het belangrijk, waar kan ik beginnen en hoe kan ik succesvol blijven met een ander business model?

 

Versnellen door te delen

Terechte vragen, die vertragend werken op de transitie naar een circulaire en duurzame economie.

Om de beweging richting een circulaire en duurzame economie verder vorm te geven en te versnellen is onder een grotere en bredere groep ondernemers kennis nodig over het ‘hoe’. Wat zijn succesvolle strategieën en methoden om circulariteit en duurzaamheid in de onderneming te introduceren, te verankeren en resultaten op te boeken?

Het delen van kennis helpt. Ondernemers kunnen profiteren van de opgedane ervaringen van anderen. Er zijn genoeg succesverhalen van ondernemingen, groot en klein, die laten zien dat duurzaam en circulair ondernemen mogelijk en winstgevend is. Al deze successen zijn van onschatbare waarde voor andere bedrijven die willen starten met circulair ondernemen en niet weten waar en hoe te beginnen.

 

Best Practice Library

Om die ondernemingen snel aan de slag te krijgen en anderen nog verder te helpen met circulair en duurzaam ondernemen kunnen Best Practices helpen.

Het idee is om succesvolle handvatten, projecten, methoden en strategieën die bijdragen aan het creëren van een circulaire en duurzame onderneming, te verzamelen en online beschikbaar te stellen.

Goed idee? Doe dan mee.

 

Bijdragen aan de Best Practice

Je kan op een aantal manieren bijdragen aan de Best Practice Library voor Circulair en Duurzaam Ondernemen (BPLCDO):

  1. Heb je zelf een Best Practice? Wil je deze met mij delen?
  2. Ken je mensen die een Best Practice (zouden kunnen) hebben, wil je ons aan elkaar voorstellen?
  3. Graag kom ik in contact met CEO’s, Directeuren en Groot aandeelhouders van ondernemingen, omdat zij de aangewezen persoon zijn om circulair en duurzaam ondernemen in hun onderneming te laten slagen. (Dit is Best Practice nummer 1) Wie kan mij introducties geven?
  4. Verspreid het blog of deze LinkedIn post in je netwerk.

Veel dank voor je hulp in welke vorm dan ook.

 

Together we can make your business ready for a sustainable future

 

WIJ KUNNEN HELPEN

Winstgevend en duurzaam ondernemen en circulaire oplossingen

CIRCULAR COMPANY MAKERS

Circular Company Makers helpt ondernemingen om winstgevend en duurzaam ondernemen mogelijk te maken. Wij gebruiken circulair als drijfveer om dit te bereiken.

Analyse | Advies | Projecten.

Lees meer

CIRCULAR COMPANY LAB

Circular Company Lab helpt ondernemingen met het ontwikkelen van praktische oplossingen voor problemen die om een circulaire of duurzame insteek vragen.

Onderzoek | Innovatie | Start ups.

Lees meer

Geplaatst in Business, Circulair ondernemen, Circulaire economie, Duurzaamheid en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *